Kennis en inspiratie

Hier vind je praktijkvoorbeelden, boeken, trends, cijfers, factsheets, whitepapers en artikelen

Wij geloven in de kracht van kennis. Daarom delen we onze kennis en die van anderen door middel van inspirerende praktijkverhalen, onderzoeken, informatieve artikelen en opvallende trends. Selecteer het thema waarin jij geïnteresseerd bent, bekijk de laatste publicaties, download interessante whitepapers en vind tools waarmee je direct aan de slag kan.

High Performance Teams

Werken aan een succesvol team

Hoe haal je nog meer uit je team dan je al doet? Hoe zorg je bijvoorbeeld voor meer teamgevoel op de werkvloer, of samenwerking binnen projecten? En hoe laat je mensen groeien, carrièrestappen zetten en betere resultaten boeken?

Het High Performance Team-model helpt je hierbij. Leer wat de kracht is van het model en wat de essentiële stappen zijn voor een (zeer) succesvol team.

Inzetbaarheid

Een wendbare organisatie met breed inzetbare medewerkers

Ons werk in de publieke sector verandert continu. Dat vraagt om een wendbare organisatie, met mobiele en breed inzetbare medewerkers. Medewerkers die zich makkelijk aanpassen aan veranderende werkomstandigheden of een andere functie. Maar hoe zorg je voor brede inzetbaarheid? Hoe stimuleer je gedrag dat daaraan bijdraagt? En wat zijn de belangrijkste bouwstenen?

HR analytics

Antwoord door middel van HR analytics

Hoe dringen we de werkdruk terug? Leidt ons nieuwe mobiliteitsprogramma tot minder verloop? Welke rol spelen onze leidinggevenden in het vergroten van de betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers? Heeft een hogere mate van bevlogenheid van medewerkers invloed op de klanttevredenheid over de (publieks)balie? Dit zijn voorbeelden van vragen waar een organisatie door middel van HR analytics antwoord op kan krijgen.

Wetenschappelijke artikelen

Publicaties met data vanuit Venster voor Medewerkers

Op deze pagina vind je een overzicht met wetenschappelijke publicaties die zijn geschreven met behulp van Venster voor Medewerkers-data (vanuit het InternetSpiegel medewerkersonderzoek, Flitspanel en Werkonderzoek).

Heb je interesse of een vraag?

Stuur een e-mail naar info@venster.nl.
We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.