Kennis en inspiratie

Wij geloven in de kracht van kennis. Daarom delen we onze kennis en die van anderen door middel van inspirerende praktijkverhalen, onderzoeken, informatieve artikelen en opvallende trends. Selecteer het thema waarin jij geïnteresseerd bent, bekijk de laatste publicaties, download interessante whitepapers en vind tools waarmee je direct aan de slag kan.

High Performance Teams

Werken aan een succesvol team

Hoe haal je nog meer uit je team dan je al doet? Hoe zorg je bijvoorbeeld voor meer teamgevoel op de werkvloer, of samenwerking binnen projecten? En hoe laat je mensen groeien, carrièrestappen zetten en betere resultaten boeken?

Het High Performance Team-model helpt je hierbij. Leer wat de kracht is van het model en wat de essentiële stappen zijn voor een (zeer) succesvol team.

De 6 ingrediënten voor een High Performance Team

 • Teambevlogenheid
  Teamleden voelen zich verbonden – met elkaar en met het team.
 • Doelgerichte samenwerking
  Teamleden spreken met elkaar een gezamenlijk doel af en willen dat doel als eenheid halen.
 • Stakeholdergerichte samenwerking
  Succesvolle teams staan in goed contact met hun omgeving en hebben oog voor de belangen en behoeften van hun stakeholders.
 • Taakgerichte samenwerking
  Teamleden stemmen onderling taken af, wisselen informatie uit en integreren dat in hun werk.
 • Zelfmanagement
  Teamleden gebruiken de ruimte die ze hebben om het werk te organiseren, initiatieven te nemen en oplossingen voor problemen te bedenken.
 • Leiderschap
  Succesvolle teams hebben leiders die persoonlijke aandacht geven aan hun medewerkers, creativiteit stimuleren, een lonkend perspectief of ideaal ontwikkelen en overdragen, en die zélf het goede voorbeeld geven.

Voorbeelden uit de praktijk

BEL Combinatie team HRM: stevig bijdragen aan de organisatieontwikkeling

De BEL Combinatie bestaat sinds de ambtelijke fusie in 2008 en is de gezamenlijke werkorganisatie van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren (BEL). Het team HRM van de BEL Combinatie heeft de ambitie ...
Lees meer

P&O en Communicatie als verbindende gesprekspartners

Twee separate teams binnen één organisatie, de gemeente Wierden, doen samen mee met het High Performance Team (HPT)-traject. Twee teams met een grote overlap in doelstellingen, drijfveren en ontwikk...
Lees meer
Boek icoon

Het boek

De kracht van High Performance Teams

‘De kracht van High Performance Teams’ verdiept zich in de 6 ingrediënten voor een succesvol team en laat zien hoe je ze in de praktijk brengt. Ook lees je de verhalen van 5 High Performance Teams binnen de overheid. Het boek komt voort uit ons onderzoek naar teamontwikkeling binnen de overheid.

De zelfscan icoon

De zelfscan

Hoe scoort jouw team op de 6 ingrediënten

Hoe scoort jouw team op de 6 ingrediënten voor een High Performance Team? Dit beknopte onderzoek geeft inzicht in je teamdynamiek en laat zien op welke punten het goed gaat en waar je nog kunt verbeteren. Waardevolle input voor teamontwikkeling.

Heb je interesse of een vraag?

Neem dan contact op met Brenda Vermeeren via brenda.vermeeren@ictu.nl.