Kennis en inspiratie

Wij geloven in de kracht van kennis. Daarom delen we onze kennis en die van anderen door middel van inspirerende praktijkverhalen, onderzoeken, informatieve artikelen en opvallende trends. Selecteer het thema waarin jij geïnteresseerd bent, bekijk de laatste publicaties, download interessante whitepapers en vind tools waarmee je direct aan de slag kan.

HR analytics

Hoe dringen we de werkdruk terug? Leidt ons nieuwe mobiliteitsprogramma tot minder verloop? Welke rol spelen onze leidinggevenden in het vergroten van de betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers? Heeft een hogere mate van bevlogenheid van medewerkers invloed op de klanttevredenheid over de (publieks)balie? Werken medewerkers met meer autonomie efficiënter? Hoe kunnen verschillen tussen groepen medewerkers op het gebied van werkbeleving verklaard worden? En wat is de invloed van het werkklimaat op inclusie en sociale veiligheid?

Dit zijn voorbeelden van vragen waar een organisatie door middel van HR analytics antwoord op kan krijgen. Met HR analytics worden verbanden onderzocht tussen HR-inspanningen vanuit de organisatie en de effecten daarvan op medewerkers en organisatieprestaties. Om deze verbanden te onderzoeken kan gebruik gemaakt worden van data uit hetzelfde onderzoek (zoals bijvoorbeeld het InternetSpiegel-medewerkersonderzoek), maar kan er ook gebruik gemaakt worden van verschillende databronnen die in samenhang geanalyseerd worden.

Organisaties hebben vaak de beschikking over een grote hoeveelheid data. Belangrijk is daarom om vooraf vast te stellen welke onderzoeksvraag je wilt beantwoorden voor jouw organisatie. Tegen welke vraagstukken lopen jullie aan? Het doel van HR analytics is om vraagstukken te analyseren die impact hebben op het succes van jouw organisatie. In plaats van generieke resultaten, krijg je door middel van HR analytics input voor beleid(sadviezen) die toegespitst zijn op de specifieke situatie van jouw organisatie.

Wil je weten wat HR analytics voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem gerust contact op met Thomas Hettema via thomas.hettema@ictu.nl.