Kennis en inspiratie

Wij geloven in de kracht van kennis. Daarom delen we onze kennis en die van anderen door middel van inspirerende praktijkverhalen, onderzoeken, informatieve artikelen en opvallende trends. Selecteer het thema waarin jij geïnteresseerd bent, bekijk de laatste publicaties, download interessante whitepapers en vind tools waarmee je direct aan de slag kan.

Inzetbaarheid

De drie bouwstenen van effectief mobiliteitsbeleid

  1. Medewerker
    Iedere medewerker gaat anders om met mobiliteit en inzetbaarheid. Persoonlijkheid en behoefte in het werk zijn hierop van invloed. Uit onderzoek blijkt dat er verschillende groepen medewerkers zijn, die ieder een eigen benadering vragen.
  1. Leidinggevende
    De leidinggevende faciliteert en ondersteunt de medewerker bij zijn inzetbaarheidsgedrag. De sleutel tot succes is de dialoog. Dat vraagt voor ieder type medewerker een andere benadering door de leidinggevende.
  1. De organisatie
    Als organisatie creëer je een inzetbaarheidscultuur. Dit komt tot uitdrukking in consistente boodschappen vanuit het management over de noodzaak van mobiliteit, ondersteund met bijbehorende regelingen, faciliteiten en instrumenten.

Van inzetbaarheidsgedrag naar mobiliteit

De bouwstenen kunnen met goed beleid positief inzetbaarheidsgedrag stimuleren. Bijvoorbeeld door medewerkers te stimuleren om hun netwerk actief te ontwikkelen, hun cv bij te werken, zich te laten bijscholen of zichzelf beter te leren profileren. Op die manier ontstaan medewerkers die beter in staat zijn om andere functies binnen (of buiten) hun organisatie te vervullen.

Boek icoon

Het boek

Werken is bewegen

Hoe beweeg je als organisatie mee met de razendsnelle maatschappelijke veranderingen? Culturele veranderingen en technologische ontwikkelingen vragen om medewerkers en organisaties die flexibel zijn en brede inzetbaarheid veel aandacht geven. In ’Werken is Bewegen’ leer je hoe je dit realiseert in jouw organisatie.

Contactpersonen

Lea Mazor, Adviseur/onderzoeker

Lea Mazor

Adviseur & onderzoeker

Ik heb een passie voor human resources en de drijfveren achter gedrag. Thema’s: arbeidsmobiliteit, teamontwikkeling en leiderschap.

lea.mazor@ictu.nl

Heb je interesse of een vraag?

Stuur een e-mail naar info@venster.nl.
We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.