Venster voor Medewerkers helpt organisaties in de publieke sector beter presteren

Venster voor Medewerkers

Een goed functionerende overheid begint met een werkomgeving waarin mensen zich prettig voelen, ruimte hebben om te groeien en samen bevlogen werken aan het beste resultaat. Venster voor Medewerkers helpt je zo’n omgeving creëren. Met de kracht van kennis, vanuit ervaring in de publieke sector.

Venster voor Medewerkers doet onderzoek naar alle thema’s die te maken hebben met werken bij de overheid. Van arbeidsmobiliteit tot leiderschap en van werkgeluk tot teamontwikkeling. Onze instrumenten InternetSpiegel, Werkonderzoek, Flitspanel en onze maatwerkonderzoeken bieden waardevolle inzichten die jij kunt inzetten om met slim beleid meer uit je mensen en je organisatie te halen.

Kennis en inspiratie

Ontdek de laatste inzichten uit de praktijk, artikelen, trends en onderzoeken

Wij geloven in de kracht van kennis. Daarom delen we inspirerende praktijkverhalen, belangrijke onderzoeksresultaten, interessante artikelen en opvallende trends. Bekijk de laatste publicaties, laat je inspireren en verkrijg inzichten waarmee jouw organisatie aan de slag kan.

Onze instrumenten

Met onze instrumenten vind je altijd de juiste informatie voor jouw vraagstuk

Wil je weten welke factoren bijdragen aan werkgeluk? Leren wat medewerkers vinden van een beleidsvoorstel? Of algemene trends in goed werkgeverschap signaleren? Met onze veelzijdige instrumenten heb je alle tools in handen om de juiste informatie voor jouw vraagstuk te vinden.

InternetSpiegel

Link naar Instrument InternetSpiegel

Vraag aan medewerkers in jouw organisatie hoe zij hun baan, team en andere omstandigheden ervaren en vergelijk dit met andere overheidsinstellingen.

Werkonderzoek

Link naar instrument: Werkonderzoek

Ontdek wat medewerkers bij de overheid vinden van hun arbeidsomstandigheden en wat actuele trends en ontwikkelingen zijn.

Flitspanel

Link naar instrument: Flitspanel

Stel (onderzoeks)vragen over werken bij de overheid of toets nieuwe ideeën bij circa 10.000 betrokken overheidsmedewerkers.

Onderzoek op maat

Link naar instrument: Onderzoek op maat

Heb jij een specifieke vraag die buiten de scope van onze instrumenten valt? Onze onderzoekers denken graag mee over maatwerkonderzoek.

Voorbeelden uit de praktijk

BEL Combinatie team HRM: stevig bijdragen aan de organisatieontwikkeling

De BEL Combinatie bestaat sinds de ambtelijke fusie in 2008 en is de gezamenlijke werkorganisatie van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren (BEL). Het team HRM van de BEL Combinatie heeft de ambitie ...
Lees meer

P&O en Communicatie als verbindende gesprekspartners

Lees meer

HPT: bewegen en verbinden

Lees meer

“ Wij geloven in de kracht van kennis als basis voor beleid. Om aannames te onderbouwen en een aanpak te vinden die écht werkt.”

Nieuws vanuit Venster voor Medewerkers

Werkgeluk verhogen? Zorg voor voldoende autonomie en een gezonde werkdruk 

Lees meer
werkdruk publieke sector

Hoe beoordelen medewerkers Human Resource Management (HRM) in de publieke sector?

Lees meer
Venster voor medewerkers maatwerk

Verhogen medewerkersbetrokkenheid haalbaar door inzet van diverse HR-activiteiten

Lees meer

Welke factoren dragen bij aan het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van medewerkers?

Lees meer
Link naar instrument: Flitspanel