Goed werkgeverschap

Venster biedt organisaties inzicht in hun werkaantrekkelijkheid.

Aantrekkelijkheid als werkgever

Goed werkgeverschap vraagt om helderheid in de aantrekkelijkheid als werkgever.

De krapte op de arbeidsmarkt stijgt steeds meer. Tekorten doen zich in vrijwel alle sectoren voor. Dat geldt niet alleen voor de markt, maar ook voor het openbaar bestuur en het onderwijs. Het is daarom van groot belang om inzicht te krijgen in de aantrekkelijkheid van het werk bij de overheid. Goed werkgeverschap zorgt immers voor het aantrekken en behouden van medewerkers en daarmee voor een beter presterende overheid.

Met Venster bieden we inzicht in de aantrekkelijkheid van het werk binnen jouw organisatie. Hoe aantrekkelijk is werken bij de overheid? Waar zijn medewerkers wel en juist niet tevreden over? En waar ligt speelruimte voor het verbeteren van de werkaantrekkelijkheid? We geven je inzicht in je aantrekkelijkheid als werkgever en bieden handvatten waarmee je je werkgeverschap kunt verbeteren.

Onderzoeken

Met onze onderzoeken vind je altijd de juiste informatie voor jouw vraagstuk.

Wil je weten welke factoren bijdragen aan een heldere bedrijfsvoering, optimaal werkgeluk en goed werkgeverschap? Leren wat medewerkers vinden van een beleidsvoorstel? Of algemene trends in goed werkgeverschap signaleren? Met onze veelzijdige onderzoeken heb je alle tools in handen om de juiste informatie voor jouw vraagstuk te vinden.

InternetSpiegel

Werkonderzoek

Venster voor Bedrijfsvoering

Flitspanel

Onderzoek op maat

Aantrekkelijk Werkgeverscan

“We willen ons meer profileren en ontwikkelen als verbindende, volwaardige gesprekspartner voor alle lagen in de organisatie. Zeker in het kader van de recente organisatieontwikkelingen.”

Wouter Brinkman, hoofd Algemene zaken en leidinggevende van de teams

Contactpersonen voor inhoudelijke vragen

Tessa Janssen

Projectleider & onderzoeker

"Vanuit mijn onderzoeksachtergrond raak ik enthousiast van cijfers en van de vraag hoe we daaraan voor de praktijk betekenis kunnen geven. Ontwikkeling, en anderen daarbij helpen, is wat mij drijft."

Tessa Janssen

Thomas Hettema

Adviseur

"Kwaliteit van onderzoek staat bij mij hoog in het vaandel. Ik heb een passie voor alles wat raakvlakken heeft met HRM, personeelsbeleid en goed werkgeverschap."

Thomas Hettema

Catharina Kolar

Projectleider & onderzoeker

"Gedreven om met goed onderzoek overheidsorganisaties en hun medewerkers verder te helpen."

Catharina Kolar

Laatste nieuws

Oudere gemeenteambtenaar wil eerder dan pensioenleeftijd stoppen

Lees meer

Gemeenteambtenaren zijn tevreden, betrokken, bevlogen en trots

Lees meer
Gemeenteambtenaren tevreden over werk