Bedrijfsvoering

Venster geeft organisaties inzicht in het presteren van hun bedrijfsvoering.

Onderdelen

Haal jij alles uit je bedrijfsvoering?

Haal jij alles uit je cijfers? Het presteren van overheidsorganisaties valt of staat met de bedrijfsvoering.

Het succesvol aansturen van een publieke organisatie vereist nu veel meer kennis dan tien jaar geleden. De hedendaagse bedrijfsvoering is dynamischer en complexer – denk aan thuiswerken, duurzaamheid, flexibiliteit, datagedreven werken en bezuinigingen. Tegelijkertijd wordt van managers en beslissers visie en een voorbeeldrol verwacht.

Die voorbeeldrol vraagt om inzicht in de bedrijfsvoering van je organisatie. Cijfers zijn daarin belangrijk. Door je cijfers te registreren en te vergelijken met die van sectorgenoten en te analyseren (benchlearning), komen ze tot leven. Zo krijg je waardevolle inzichten in je functioneren en zie je waar er ruimte is voor verbetering.

Met Venster geven we publieke organisaties inzicht in het presteren van hun bedrijfsvoering. We brengen de cijfers van ruim 130 publieke organisaties bij elkaar en bieden zo het juiste programma voor kwaliteitsmeting, kennisdeling, inzicht en groei.

 • Van, voor en door de overheid
 • Vanuit diverse invalshoeken zicht op alle elementen van jouw bedrijfsvoering
 • Inzicht in je eigen resultaten en die van andere deelnemers in het online Venster-dashboard
 • Aanvullende cijfers uit betrouwbare bronnen voor een compleet beeld
 • Verbeterstappen voor een effectievere en efficiëntere bedrijfsvoering
 • Hulp bij het vertalen van de onderzoeksresultaten naar concrete leer- en verbeterprocessen

Webinar & boekpresentatie ‘Check je bedrijfsvoering’

Het boek is onmisbaar voor iedereen die zich bezighoudt met bedrijfsvoering, van directieleden, managers en stafhoofden tot ICT, informatievoorziening en financiën. Ook organisatieadviseurs en studenten met interesse in organisatieontwikkeling en de rol van bedrijfsvoering daarin kunnen hun hart ophalen.

Wat we doen

Met Venster voor Bedrijfsvoering vergelijk je het presteren van je organisatie met dat van andere deelnemers. Dat doen we door het bieden van inzicht en inspiratie via een overzichtelijk dashboard en een duidingsgesprek waarin resultaten worden besproken en kennis wordt gedeeld.

 • Inzicht
  We vergelijken de cijfers van publieke organisaties en geven managers en specialisten zo inzicht in het functioneren van hun eigen bedrijfsvoering.
 • Inspiratie
  Via ons netwerk van deelnemers leg je gemakkelijk contacten, leer je van elkaar en inspireer je elkaar om verder te verbeteren.

Onderzoeken

Met onze onderzoeken vind je altijd de juiste informatie voor jouw vraagstuk.

Wil je weten welke factoren bijdragen aan een heldere bedrijfsvoering, optimaal werkgeluk en goed werkgeverschap? Leren wat medewerkers vinden van een beleidsvoorstel? Of algemene trends in goed werkgeverschap signaleren? Met onze veelzijdige onderzoeken heb je alle tools in handen om de juiste informatie voor jouw vraagstuk te vinden.

InternetSpiegel

Werkonderzoek

Venster voor Bedrijfsvoering

Flitspanel

Onderzoek op maat

Aantrekkelijk Werkgeverscan

“Benchmarken is een geweldige ondersteuning in het aanscherpen van je eigen doelen.”

Peter Teesink: Gemeentesecretaris en Stuurgroepsvoorzitter Venster

Logo_AmsterdamNL

Contactpersonen voor inhoudelijke vragen

Mark Huijben

Managementadviseur

"Venster voor bedrijfsvoering en Staat van de Uitvoering. Passie- en impactvol vereenvoudigen van complexe vraagstukken."

Portret Mark Huijben

Walter Huith

Managementadviseur

"Als je weet waar je naar toe wilt moet je weten waar je staat. Met venster help ik organisaties met hun huidige data strategische vraagstukken in te vullen."

Portret Walter Huith

Johan Posseth

Managementadviseur

"De publieke sector staat voor grote uitdagingen. Nieuwe technologie en slimme bedrijfsvoering bieden kansen om prestaties te verbeteren en maatschappelijke meerwaarde te vergroten."

Portret Johan Posseth

Titia Sietsma

Adviseur & onderzoeker

"Organisaties helpen om zo goed mogelijk te presteren, met nieuwe inzichten en informatie verkregen uit belevingsonderzoek onder interne of externe stakeholders."

Titia Sietsma

Jeroen Wismans

Managementadviseur

"Met passie verzorg ik de in- en externe communicatie rondom Venster voor bedrijfsvoering én medewerkers. Verbinder die gaat voor optimaal samenwerken. Verder ben ik, als woordvoerder, het aanspreekpunt voor media en pers."

Portret Jeroen Wismans

Laatste nieuws

Inzicht in gemeentefinanciën met open dashboard Venster

Lees meer
Inzicht gemeentefinancien

‘We doen het anders’: Digitale Transformatie bij Waterschap Brabantse Delta

Lees meer